Język polski
Autorzy: Katarzyna Budna, Beata Kapela-Bagińska, Jolanta Manthey, Ewa Prylińska, Cecylia Ratajczak, Jarosław Zaporowicz, Tomasz Zieliński
Tytuł podręcznika: Język polski 1. Sztuka wyrazu. Część 1 i Część 2.
Wydawnictwo: GWO
Język angielski
Autorzy: Sue Kay, Vaughan Jones, Daniel Brayshaw, Bartosz Michałowski, Beata Trapnell, Dean Russell, Marta Inglot
Tytuł podręcznika: Focus 2
Wydawnictwo: Pearson
(w ramach nauki języka angielskiego wymagany jest komplet: podręcznik Focus 2 oraz ćwiczenia Focus 2)
Język niemiecki
Autorzy: Sylwia Mróz – Dwornikowska
Tytuł podręcznika: Welttour Deutsch 1
Wydawnictwo: Nowa Era
Język hiszpański
Autorzy: Małgorzata Spychała-Wawrzyniak, José Carlos Garcia Gonzáles, Arleta Kaźmierczak, Agnieszka Dudziak-Szukała, Xavier Pascual López
Tytuł podręcznika: Descubre 1
Wydawnictwo: Draco
Historia
Autorzy: Marcin Pawlak, Adam Szweda
Tytuł podręcznika: Poznać przeszłość 1. Zakres podstawowy. Nowa podstawa programowa od 2022 r.
Wydawnictwo: Nowa Era
Historia i teraźniejszość
Autorzy: Izabella Modzelewska-Rysak, Leszek Rysak, Karol Wilczyński, Adam Cisek
Tytuł podręcznika: Historia i teraźniejszość
Wydawnictwo: WSiP
Fizyka
Autorzy: Marcin Braun, Weronika Śliwa
Tytuł podręcznika: Odkryć fizykę 1. Zakres podstawowy.
Wydawnictwo: Nowa Era
Edukacja dla bezpieczeństwa
Autorzy: Bogusław Breitkopf, Mariusz Cieśla
Tytuł podręcznika: Edukacja dla bezpieczeństwa. Nowa edycja
Wydawnictwo: WSiP
Matematyka (podręcznik dla technika organizacji turystyki, technika hotelarstwa, technika weterynarii, technika logistyka, technika żywienia i usług gastronomicznych)
Autorzy: Wojciech Babiański, Lech Chańko, Karolina Wej
Tytuł podręcznika: MATeMAtyka. Zakres podstawowy.
Wydawnictwo: Nowa Era
Matematyka (podręcznik dla technika ekonomisty)
Autorzy: Wojciech Babiański, Lech Chańko, Karolina Wej
Tytuł podręcznika: MATeMAtyka. Zakres rozszerzony.
Wydawnictwo: Nowa Era
Biologia (podręcznik dla technika organizacji turystyki, technika hotelarstwa, technika logistyka, technika ekonomisty)
Autorzy: Anna Helmin, Jolanta Holeczek
Tytuł podręcznika: Biologia na czasie 1. Zakres podstawowy.
Wydawnictwo: Nowa Era
Biologia (podręcznik dla technika weterynarii, technika żywienia i usług gastronomicznych)
Autorzy: Marek Guzik, Ryszard Kozik, Renata Matuszewska, Władysław Zamachowski
Tytuł podręcznika: Biologia na czasie 1. Zakres rozszerzony.
Wydawnictwo: Nowa Era
Chemia (podręcznik dla technika organizacji turystyki, technika hotelarstwa, technika logistyka, technika ekonomisty)
Autorzy: Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod
Tytuł podręcznika: To jest chemia 1. Zakres podstawowy.
Wydawnictwo: Nowa Era
Chemia (podręcznik dla technika weterynarii, technika żywienia i usług gastronomicznych)
Autorzy: Maria Litwin, Szarota Styka-Wlazło, Joanna Szymońska
Tytuł podręcznika: To jest chemia 1. Zakres rozszerzony.
Wydawnictwo: Nowa Era
Geografia (podręcznik dla technika weterynarii, technika żywienia i usług gastronomicznych)
Autorzy: Roman Malarz, Marek Więckowski
Tytuł podręcznika: Oblicza geografii 1. Zakres podstawowy.
Wydawnictwo: Nowa Era
Geografia (podręcznik dla technika organizacji turystyki, technika hotelarstwa, technika logistyka, technika ekonomisty)
Autorzy: Roman Malarz, Marek Więckowski, Paweł Kroh
Tytuł podręcznika: Oblicza geografii 1. Zakres rozszerzony.
Wydawnictwo: Nowa Era